pondelok 9. februára 2015

Kvalita vs cena Make-up štetce a šetrenie.



Akurát mi došli moje lacné štetce. A pretože som veľký kritik kozmetiky som sa rozhodla nie recenzovať ale skôr vysvetliť úskalia lacnej a drahej kozmetiky a ich príslušenstva.
Prečo platiť za niečo len preto že to je značka?
Moje kúpene štetce. Na začiatok skvelá vec ale neočakávam dlhú výdrž.
Tu nejde moc ani o značku ako skôr o kvalitu. Či už značka alebo nie vždy si treba pozrieť referencie a komentáre k tomu. Jak pozitívne tak i tie negatívne. S vlastnej skúsenosti som sa naučila že cena vs kvalita idú ruku v ruke. Hlavne v oblasti kozmetiky. Pri kúpe vždy rozmýšľam: „ Budem to potrebovať? Stojí mi to za tie peniaze? Vydrží mi to?“
Je síce pravda že za zubnú pastú dám cca o 2 eurá viac ako som dávala pred 4rmi rokmi ale od tej doby čo používam drahú pastu som nemala ani jeden kaz a to mám kazové zuby. A tak je pravda že ročne dám na toto o 10-15 eur viac ale stále menej ako zubárovi ( lebo mám súkromníka a niektoré úkony neprepláca poisťovňa). Rovnako to je aj s make-upom či štetcami.    
To sú moje kritéria ,hlavne na veci ktoré potrebujem do školy. Moje nové štetce si budem strážiť ako oko v hlave ale i napriek tomu si každý mesiac doprajem aspoň jeden kvalitný . Nebudem kupovať len od jednej značky ale skôr s každého rožka troška. Teraz mám stabilní príjem a i keď si chcem šetriť tak obetujem jeden deň roboty na niečo čo mi pomôže v budúcnosti si splniť sny. ( Na čo chystám článok už čoskoro)
Nemám peniaze:
http://d33y93cfm0wb4z.cloudfront.net/Ruth/family-budget/family-budget-2013/137894111_476x290.jpgKaždý kto má možnosť chodiť na brigády tie peniaze má. Áno je pravda že na isté veci som musela dlho šetriť ale neľutujem že som si kúpila originál.  Jeden kvalitný kozmetický štetec stojí cca 15-20 eur. Mňa výbava 20ciatich stála 29 eur ALE! Štetiny vypadávajú a jeden štetec sa mi oddelil od rúčky. Môj 8 euroví štetec na make-up čo mám už tri roky doteraz drží a používam ho takmer denne. Pretože sa chcem kozmetike venovať naplno ale momentálne študujem tak musím si na svoje výdavky zarobiť a niekedy aj počkať. Som síce netrpezliví človek ale zasa nikdy sa mi nestalo že som nezískala to čo potrebujem.
Ako ušetrím?
Ja šetrím dosť na oblečení. Mám jedny kanady, jedny lodičky, dvoje tenisky a papuče.  A i keď je pravda že tričiek mám veľa tak stále menej ako moje kamarátky. Na každú príležitosť mám niečo málo a kupujem oblečenie dokopy tak raz do roka. Nepotrpím si na značky a keby som aj taká bola tak v sekáčoch majú rovnakého značky za euro ( len staré kolekcie) ako v obchode.
Ďalej nakupujem len to čo potrebujem a to je jedlo a toť psio. Nebývam sama ale prispievam do domácnosti tým že nakupujem potraviny a upratujem. Nikdy nechcem nič čo vyslovene nepotrebujem. To je asi základ. Vedieť čo človek potrebuje a čo nie.
Ako si zarobiť?
Každý niečo vie a mal by to patrične využiť. Chápem že niektorých regiónoch je ťažké si nájsť prácu ale po úpornom hľadaní a pýtaní sa vždy nájde prácička. Má to plno výhod. Okrem zárobku si človek upevňuje aj psychiku. I keď momentálne brigádujem v obchode s oblečením a nie je to žiadne terno tak som za to vďačná.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára