streda 11. júna 2014

Paródie sú všade ( Doctor who YT Parodia)


http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8ikzegTBJ1r5jtugo1_500.gif
Všetci sme pri tomto plakali a mysleli sme si že sa na tohto blázna zabudne. Ale on nikam neodišiel. Ale tak sa nestalo. očividne Desinu milujeme stále. Inak by pred dvoma týždňami asi nevzniklo toto video.

O čo ide?
Poznáme to asi všetci. Niečo sa stane populárne a odrazu je v éteru viac paródií a meme ako originálneho obsahu. Ale nie je paródia ako paródia. Koniec koncov keď niekto robí paródiu na komediálne sci-fi. Áno rozprávam do Doctorovi Who.  Jeden s najlepších seriálov ktoré som mala tú česť poznať. Toľko smiechu a zároveň ponaučenia s niečoho takého absurdného sa mohlo stať iba vďaka BBC. A samozrejme ako každý verný fanúšik ktorý si prežil nejedného Doctora mám aj obľúbenú desinu.  ( Osobne nepoznám nikoho kto by prežil éru Davida Tennanta a nezamiloval sa do jeho verzie Doctora).
Tak či onak. Hillywood vitvorilo paródiu na Doctora a i keď ju poznám už odo dňa kedy vyšla tak som nejako zabudla sa o ňu podeliť ( Don´t blame me, please). Hillywood je youtube kanál založený dvoma dievčatami za účelom parodovať populárne filmy. Očividne im do oka padol aj Doctor.  Ich paródie sú robené štýlom muzikálu a čo je hlavné, sú profesionálne filmované.  
Však porovnať môžete sami:
Môj názor na paródiu: 
No, za prvé chcem povedať( napísať) troška kritiky.  Ide o to že duch paródie je skvelý, ale má to jeden háčik a to v tom že Davida Tennanta ako Doctora nepoznajú všetci lebo až po tom čo Matt Smith sa dostal na scénu tak Doctor začal prerážať za veľkú mláku. A Ako dobre vieme, amíkov je veľa. Vôbec by som sa nedivila keby niekto klikol na odkaz a nemal šajnu o čo tam ide. Na druhej strane je to veľmi príjemné pre tých čo vedia o čo ide. Troška nostalgie hľavne pri scénach s Donnou bolo viac ako príjemné.
Čo sa mi Páčilo na paródií že vyslovene nezveličovali scény. Rose bola síce menej histerická ale v mojich očiach som sa vžila skôr do sparodovanej verzie.  Donna bola skvelá a tú ani netrepalo zveličovať a Martha Jones? No tá bohužiaľ mala rovnakú úlohu ako v tretej sérií v origináli ( skoro žiadnu a to bola škoda).

Čo sa týka kvality zvuku a obrazu. Nemám čo vytknúť. Ako vidíte všetko je čo sa týka obrazu profesionálne a je vidieť že dievčatám ide biznis, keď si môžu dovoliť natáčať v štúdiu zo zelením plátnom a odcestovať na rovnakú pláž kde bol natáčaný originál.

A zvuk? Prosím vás tá mutácia Doctora je GENIALNÁ!!! Áno toto je paródia ktorá pobaví a zároveň neurazí. Proste super prekvapenie pre verných fanúšikov. 



A aký je Váš názor na paródiu? Strata času alebo príjemná chvíľka?
 

1 komentár:

  1. Tak zrovna tu Hillywood verzi mám strašně ráda, protože holky jsou neuvěřitelně šikovný a celkově je to promakanější než leckterej cosplay. :'3

    OdpovedaťOdstrániť